Hot stone Massage

Een stukje geschiedenis:

Deze massagevorm is afkomstig van Indianen. Verwarmde lavastenen werden gebruikt om het lichaam te masseren. De stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug en helpt bij ontspannen. De Hot stone massage wordt gegeven met vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren / eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter en zijn gemaakt van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven.

De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, de stenen zijn licht, zacht (zo voelen ze aan) en heerlijk warm. De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

De massage zelf: de basaltstenen worden au bain-marie opgewarmd en het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans. Het heeft een diep ontspannende werking. Nadat de warme stenen op je lichaam zijn gelegd, word je verder gemasseerd met de handen en warme etherische olie. Kortom; de stenen worden niet alleen op de juiste plaatsen van het lichaam geplaatst, er wordt ook mee gemasseerd. De Hot stone massage kan voor het hele lichaam gebruikt worden.

Erg geschikt voor mensen die last hebben van:

¬†spier en/of zenuwpijnen, (fybriomalgie) stress, burn out, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding/kouwelijk, rug en/of nekklachten, mensen die zich wat zwak voelen, algemene moeheid, maar …..zeker ook voor mensen die gewoon hun lichaam eens willen vertroetelen en relaxen!